Jag smyger frbi en yxa (PDF.EPUB.TXT) Lataa E-Kirja

Jag smyger förbi en yxa lataa (lukea verkossa) kirja (PDF.EPUB.TXT.FB2.DOC.MP3) – lataa äänikirja

Beate Grimsrud - Jag smyger förbi en yxa, e-kirja


Jag smyger förbi en yxaBeate Grimsrud
MUOTO:PDF.EPUB.TXT.DOC.FB2.MP3 – ILMAISEKSI!

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Böcker på svenska / Romaner
Kirjailija: Beate Grimsrud
Kustantaja: Albert Bonniers förlag
E-kirjan julkaisuvuosi: 2012
ISBN: 9789100132804
Kindel Hinta:


Jag smyger förbi en yxa.pdf – (EUR 0.00);

Jag smyger förbi en yxa.epub – (EUR 0.00);

Jag smyger förbi en yxa.txt – (EUR 0.00);

Jag smyger förbi en yxa.fb2 – (EUR 0.00);

Jag smyger förbi en yxa.doc – (EUR 0.00);


äänikirja Hinta:


Jag smyger förbi en yxa.mp3 – (EUR 0.00).LATAA KIRJA (pdf.epub.txt.fb2.doc):

 • Jag smyger förbi en yxa.pdf
 • Jag smyger förbi en yxa.epub
 • Jag smyger förbi en yxa.txt
 • Jag smyger förbi en yxa.fb2
 • Jag smyger förbi en yxa.doc • ENEMMäN VERKOSSA KIRJA:

 • Jag smyger förbi en yxa • LATAA ääNIKIRJA (MP3):

 • Jag smyger förbi en yxa.mp3 • ”…har god chans att komma att räknas till de bestående barndomsskildringarna.”
  LEIF NYLÉN, DAGENS NYHETER

  ”…en drastisk, rolig, märklig och fantastisk skildring…drivs rakt in i hjärtat med den allvarsamma kraften hos en ordmagiker.”
  MÅNA BERGER, NERIKES ALLEHANDA

  ”Hon skriver konstlöst och rappt med en plötslig lyrisk förtätning i det triviala och ett schvung i uttrycket… Läs henne! Jag tror inte ni kommer bli besvikna.”
  ÅKE LEJONHUFVUD, SYDSVENSKA DAGBLADET

  ”…en imponerande roman, inte minst för sitt personliga, effektiva och lyskraftiga språk.”
  LENNART BROMANDER, ARBETET


  Jag smyger förbi en yxa
  är en bok som först kom ut i Norge och sedan på svenska, skriven parallellt på båda språken av flerfaldigt prisbelönade Beate Grimsrud, som är norska men bosatt i Stockholm sedan 80-talet. Roman har bland annat lovordats i norsk press som en överraskande och rörande läsupplevelse, ett flickporträtt som inte liknar något annat i norsk litteratur.

  Boken handlar om Lydia, en mycket speciell flicka som växer upp på 70-talet i en familj med en barnaskara på sju. Modern vill vara korrekt, fadern ställer till det, och lyckas aldrig behålla ett arbete; det är trångt om plats i denna udda familj i det blå huset mitt i backen, där alla syskonen utom ett är rödhåriga. Lydia befinner sig i mitten, och försöker komma till rätta med sig själv och familjen och världen i övrigt. Hon funderar mycket, på tanken, tiden och döden, och tar fantasin och drömmen till hjälp som flykt undan ett ostrukturerat familjeliv. Verkligheten ter sig rätt förvirrande för den känsliga och lyhörda Lydia, som samtidigt besitter en ovanlig självkänsla och framåtanda som får utlopp i sporten: hon spelar fotboll och är en lovande löpartalang.
  Beate Grimsrud berättar sin historia i en serie korta och konkreta minnesbilder. Hon förvandlar de mest alldagliga händelser till självlysande tablåer, vrider och vänder på dem med ett förundrat språk så att också läsaren upplever dem med Lydias oerfarna blick. Den barnsliga osentimentala berättarrösten är bärare av mycket osagt, av en dold smärta, men denna sammansatta roman förmedlar också en drastisk humor, som ibland kan glida över i absurdistisk slap-stick.
  Lataa Kirja Jag smyger förbi en yxa Ilmaiseksi


  Kirja of Beate Grimsrud