Jag var en arier (PDF.EPUB.TXT) Lataa E-Kirja

Jag var en arier lataa (lukea verkossa) kirja (PDF.EPUB.TXT.FB2.DOC.MP3) – lataa äänikirja

Tony Samuelsson - Jag var en arier, e-kirja


Jag var en arierTony Samuelsson
MUOTO:PDF.EPUB.TXT.DOC.FB2.MP3 – ILMAISEKSI!

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Böcker på svenska / Romaner
Kirjailija: Tony Samuelsson
Kustantaja: Wahlström & Widstrand
E-kirjan julkaisuvuosi: 2012
ISBN: 9789146223368
Kindel Hinta:


Jag var en arier.pdf – (EUR 0.00);

Jag var en arier.epub – (EUR 0.00);

Jag var en arier.txt – (EUR 0.00);

Jag var en arier.fb2 – (EUR 0.00);

Jag var en arier.doc – (EUR 0.00);


äänikirja Hinta:


Jag var en arier.mp3 – (EUR 0.00).LATAA KIRJA (pdf.epub.txt.fb2.doc):

 • Jag var en arier.pdf
 • Jag var en arier.epub
 • Jag var en arier.txt
 • Jag var en arier.fb2
 • Jag var en arier.doc • ENEMMäN VERKOSSA KIRJA:

 • Jag var en arier • LATAA ääNIKIRJA (MP3):

 • Jag var en arier.mp3 • Om Hitler vunnit kriget

  1970-tal och Sverige är en självklar del i ett naziimperium som lagt under sig hela Europa. Hitlers förtrogne Albert Speer har gripit makten efter Führerns bortgång. Speers geni har fått Riket att fungera, politiken har smälts samman med kulturen. Hitlers vision om det ariska som norm för livet har förverkligats. Antisemitism är en självklarhet och judarna har deporterats till öster om Uralbergen.

  Thomas är en ambitiös sportjournalist, uppvuxen i en mäktig svensk nazifamilj. En kväll möter han Karin och blir förälskad. Under en intervju med Jan Sundberg, före detta straffånge och numera berömd poet, konfronteras Thomas med tabubelagda händelser från förr och börjar tvivla på vem han är och vad han har blivit.

  Karin är en ung litteraturstudent som gått med i en antinazistisk motståndsgrupp. Genom Thomas får hon möta sin idol Stefan Ullman, partitrogen stjärnförfattare, och blir hans assistent. Samtidigt förser hon motståndet med rapporter om de styrande skiktens vanor. Efterhand förstår Karin att hon ingår i en plan att döda Speer då denne ska besöka Stockholm för att tala inför det rådgivande Parlamentet, bestående av Rikets intellektuella elit.

  Med sin kontrafaktiska roman ger Tony Samuelsson en fantasieggande bild av ett Sverige om Hitler segrat. Jag var en arier är en roman om nazismens ideologiska konsekvenser och en otäck dröm om rasforskningens möjligheter. Vad händer med vår moral, med sanning och lögn, i ett samhälle där det ariska är historiens mål och mening? Det är en både ovanlig och modig roman som kastar ett märkligt ljus över vår riktiga historia, den vi ofta tar för given.

  ”Att utse årets viktigaste svenska bok är alltid svårt, men här är utan tvekan en av dem.”
  Dan Jönsson, Dagens Nyheter

  ”För mig framstår numera Tony Samuelsson som en av de viktigaste romanförfattarna.”
  Kristian Lundberg, Norrköpings Tidningar
  Lataa Kirja Jag var en arier Ilmaiseksi


  Kirja of Tony Samuelsson