Upp genom mrkret (PDF.EPUB.TXT) Lataa E-Kirja

Upp genom mörkret lataa (lukea verkossa) kirja (PDF.EPUB.TXT.FB2.DOC.MP3) – lataa äänikirja

Ngugi wa Thiong’o - Upp genom mörkret, e-kirja


Upp genom mörkretNgugi wa Thiong’o
MUOTO:PDF.EPUB.TXT.DOC.FB2.MP3 – ILMAISEKSI!

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Böcker på svenska / Romaner
Kirjailija: Ngugi wa Thiong’o
Kustantaja: Modernista
E-kirjan julkaisuvuosi: 2015
ISBN: 9789176450086
Kindel Hinta:


Upp genom mörkret.pdf – (EUR 0.00);

Upp genom mörkret.epub – (EUR 0.00);

Upp genom mörkret.txt – (EUR 0.00);

Upp genom mörkret.fb2 – (EUR 0.00);

Upp genom mörkret.doc – (EUR 0.00);


äänikirja Hinta:


Upp genom mörkret.mp3 – (EUR 0.00).LATAA KIRJA (pdf.epub.txt.fb2.doc):

 • Upp genom mörkret.pdf
 • Upp genom mörkret.epub
 • Upp genom mörkret.txt
 • Upp genom mörkret.fb2
 • Upp genom mörkret.doc • ENEMMäN VERKOSSA KIRJA:

 • Upp genom mörkret • LATAA ääNIKIRJA (MP3):

 • Upp genom mörkret.mp3 • »Ngugi wa Thiong’ o bär upp alla de dilemman en samtida afrikansk författare konfronterar i form av – ibland oförsonliga – politiska och språkliga strömningar.« JOHN UPDIKE, THE NEW YORKER

  »En av Afrikas största författare.« SAN FRANCISCO CHRONICLE

  Upp genom mörkret brukar kallas den första östafrikanska romanen. Det är en berättelse om en kenyansk familj i kolonialtidens slutskede, om hur den påverkas av den alltmer öppna konflikten mellan infödda och kolonisatörer. När boken börjar är familjen fattig men lycklig och harmonisk, för att alltmer splittras genom omständigheterna. Huvudpersonen, Njoroge, är en pojke som mer än något annat vill utbilda sig på en missionärsskola. Hans far, Ngotho, arbetar på en farm i brittisk ägo i väntan på att gudarna ska befria landet från kolonialväldet. Äldste sonen Boro föraktar sin fars passivitet och tar saken i egna händer.
  Ngugi wa Thiong’ o debutroman utspelar sig under ett turbulent femtiotal i Kenya, vid tiden då motståndsrörelsen Mau Mau började formera sig. Här i svensk översättning av Jan Ristarp och med ett nyskrivet förord av Rebecka Lettevall, lektor och docent i idéhistoria.

  NGUGI WA THIONG’O [f. 1938] är en kenyansk författare, uppmärksammad såväl för sin romankonst som för sin politiska radikalitet. Upp genom mörkret [Weep Not, Child, 1964] är hans debutroman, som gavs ut under namnet James Ngugi.
  Lataa Kirja Upp genom mörkret Ilmaiseksi


  Kirja of Ngugi wa Thiong’o