Loimu ja lumi (PDF.EPUB.TXT) Lataa E-Kirja

Loimu ja lumi lataa (lukea verkossa) kirja (PDF.EPUB.TXT.FB2.DOC.MP3) – lataa äänikirja

Harri Tapper - Loimu ja lumi, e-kirja


Loimu ja lumiHarri Tapper
MUOTO:PDF.EPUB.TXT.DOC.FB2.MP3 – ILMAISEKSI!

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Harri Tapper
Kustantaja: Atena
E-kirjan julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 152
ISBN: 9789517966887
Kindel Hinta:


Loimu ja lumi.pdf – (EUR 0.00);

Loimu ja lumi.epub – (EUR 0.00);

Loimu ja lumi.txt – (EUR 0.00);

Loimu ja lumi.fb2 – (EUR 0.00);

Loimu ja lumi.doc – (EUR 0.00);


äänikirja Hinta:


Loimu ja lumi.mp3 – (EUR 0.00).LATAA KIRJA (pdf.epub.txt.fb2.doc):

 • Loimu ja lumi.pdf
 • Loimu ja lumi.epub
 • Loimu ja lumi.txt
 • Loimu ja lumi.fb2
 • Loimu ja lumi.doc • ENEMMäN VERKOSSA KIRJA:

 • Loimu ja lumi • LATAA ääNIKIRJA (MP3):

 • Loimu ja lumi.mp3 • Romaani vuodesta 1812, jolloin Moskova paloi.

  On vuosi 1812. Napoleonin joukot lähtevät sotaan Aleksanteri I:stä vastaan, mutta edettyään Moskovaan saakka he nujertuvat venäläisten passiiviseen vastarintaan ja myöhemmin pakkasiin. Sota on tappiollinen: yli miljoona ihmistä kuolee, heistä neljäsataatuhatta venäläistä.

  Vaikka raaka talvi koettelee sodan osapuolia, venäläiset ja ranskalaiset haluavat huvitella. Myös Venäjän hovi huvittelee ja pitää korupuheita niin kuin hovin kuuluu. Samalla se ummistaa korvansa maaorjien laululta, joka jatkuu niin matalana, ettei ylhäinen korva sitä kuule.

  Loimu ja lumi kokoaa sodan tarinat upeaksi romaaniksi, jossa tapahtumien tarkastelijoina toimivat maaorjat, sotavangit, Napoleonin kirjuri sekä venäläinen sotapäällikkö. Syksyyn mahtuu kaksintaisteluita, kosimisia, vahingossa syntyviä lapsia, kuolemattomia sotilaita, Moskovan palo, Napoleonin syntymäpäivät sekä taivaalla loimottava komeetta, joka kultaa Venäjän kupolit.

  Kun suomalaiset haetaan auttamaan taisteluissa, he huolestuvat ranskalaisten tappamisesta sukupuuton partaalle. Pohjimmaisena vireenä kaikuukin kysymys, miksi tappaa ihminen – eihän hänestä saa edes mitään tarpeellista, kuten nahkaa, luuta tai lihaa.

  Harri Tapperin omintakeinen sotaromaani virtaa eteenpäin perivenäläisin vertauksin ja tappermaisin tunnuskuvin. Venäläiset ovat aina osanneet erottaa toisistaan ilon ja surun – ja näin tekee myös Tapper. Molemmille kun on aikansa. ”Ikävä työhän tämä on. Kukapa ilokseen murhaisi Ranskan soreata poikaa.”

  ”Olen aina pitänyt Tapperin omintakeisesta puhekielen ja elämänviisauksien liitosta. Se on jo vuosia ollut Suomessa aika ainutlaatuinen tyyli kirjoittaa.” Matti Mäkelä, Helsingin Sanomat

  ”Kieli on särmikkään lyyrisesti juoksevaa proosaa, vanhahtavaa, kansanomaista ja samalla tuoretta.” Teppo Kulmala, Keskisuomalainen
  Lataa Kirja Loimu ja lumi Ilmaiseksi


  Kirja of Harri Tapper